Snart spadar i marken när Hyllie ska få nya skolor och en sporthall

Det börjar närma sig skolstart och hösttermin igen! Just skolor är något som nu har hög prioritet i utvecklingen av Hyllie. En högstadieskola med tillhörande sporthall ska stå klar till höstterminen 2025. Ett år tidigare beräknas eleverna i Malmö International School kunna flytta in i sin helt nya skola.

Text Lisa Appelqvist & foto Miriam Preis

Hyllie är Malmös andra stadskärna och ett av Malmös största exploateringsområden. Färdigbyggt med bostäder, kontor, handel, skolor och restauranger beräknas nära 25 000 personer bo här i framtiden.

Plats för 540 elever

Redan i dag bor nästan 7 000 invånare i Hyllie. Omkring 500 av dem är barn i åldrarna 6 till 15 år. Den prisbelönta Hyllievångsskolan, för förskolebarn och upp till 6 år, firar redan fem år i år, där den ligger vackert välvd i höjd med norra delen av Hyllievångsparken.

Nu är det alltså dags för Hyllies första högstadieskola att ta form. Den nya skolan kommer att ge plats för 540 elever i årskurs 7-9.

– Hyllie är ett nytt centrum i Malmö och mycket service är redan på plats. Det känns därför extra kul och viktigt att området nu också får en högstadieskola, säger projektledare Anna Bjerndell på Malmö stad.

Sporthall söder om Almviksvägen

Enligt prognosen kommer Hyllie att ha cirka 300 barn i årskurs 7-9 år 2024 och ett högstadium känns därför självklart, fortsätter Anna Bjerndell:

– Dessutom får området då också en egen sporthall som ger mervärde till dom boende.

Högstadieskolan med sporthall kommer att ligga i sydöstra Hyllie, söder om Almviksvägen, och beräknas vara klar till höstterminen 2025.

Det börjar närma sig skolstart! Lagom till höstterminen 2025 ska Hyllies första högstadieskola stå klar.

Internationella skolan

Närheten till Köpenhamn och internationella flygplatsen Kastrup sätter sin prägel på Hyllie redan i dag. Därför flyttar stadens internationella grundskola också hit, i en helt nybyggd skola strax norr om den kommande högstadieskolan.

Malmö International School och deras elever beräknas kunna flytta in i sina nya lokaler redan till höstterminen 2024.